logocart

Това беше една добра година за нас.

За негативизъм и оплаквания не гледайте към Jiří Konečný. Въпреки трудната ситуация, която усложни пътуванията и развитието на ЕЛКО ЕП, той казва: „Имахме най-икономически успешната година, което е изключително послание с всички тези мерки и ограничения.“

Какво обещание имате от новите клонове?

Разбира се, на първо място, добри икономически резултати. Но и двата пазара имат своите плюсове за нас. Великобритания е страна, в която всичко ново винаги се тества първо. Там са с около две до три години пред нас по отношение на технологиите. Ако нашите продукти успеят там - а перспективата изобщо не е лоша - това ще бъде доказателство, че можем да се конкурираме с най-добрите в света. Не само в рамките на дистрибуциите на OEM, но под собствената ни марка. Сърбия е билет за Западните Балкани за нас. В източната част на балканите, България вече работи много добре за нас, което се превърна в една от най-приятните изненади през последните три години. Целият регион ще расте много през следващите години.

На какво дължите добрите финансови резултати за миналата година ?

В основата са нашите релета. Произвеждаме ги  с високо качество. Разполагаме с повече от 200 продукта и много от тях нямат конкуренция по отношение на цена и дизайн, поради което клиентите купуват от нас, дори най-големите електрически компании, на които доставяме продукти. Това е в основата на нашия бизнес повече от две десетилетия. Преди около десет години добавихме логическа надстройка под формата на интелигентна електрическа система iNELS, с която достигнахме до редица домакинства, резиденции, хотели и офис сгради по целия свят. Разполагаме с безжично и кабелно решение. Отново, логично, днес навлязохме в IoT средата, където предлагаме нови решения. Тук има огромна възможност за автоматизиране на индустриални сгради, селско стопанство и градове.

Забелязах, че казвате автоматизация, а не интелигентност.

Да, защото думата умен се оскверни в Чешката република. Всичко започна да бъде интелигентно - дори това, което изобщо не отговаря на основните параметри на каквато и да е интелигентност, прогрес или технология, като например когато смениха хартиента поща с електронна. В същото време просто погледнете света и ще видите невероятни умни градове, напеример в Югоизточна Азия, в Близкия изток или някои европейски столици.

Какви продукти и иновации можем да очакваме с нетърпение?

Както всяка година, и тази ще има промени. Нашата компания е изградена върху иновации, пряко свързани с производството. Ако не правим иновации в продължение на една година, нещо не е наред. Планираме подобрения във всички наши категории - в релетата, в iNELS и в iNELS Air.

Може ли да бъдете по-точен?

В началото на годината представихме CRM-101, евтино многофункционално времево реле, което може да спести доста пари. Има ново приложение, което обхваща RF, Air и BUS системите. Разработваме ново реле за следене на напрежението - HRN-9 , както и гласово управление на нашите продукти. Подготвяме и революция в областта на IoT продуктите. Искаме да бъдем още по-взискателни към себе си. В крайна сметка отиваме на най-трудните пазари в света. Започваме да просперираме в САЩ и виждаме реален шанс за успех във Великобритания, където само топ решения имат шанс за успех.

Това беше една добра година за нас.
Дата на публикуване: 22.03.2021

Количка Количка

виж количката