logocart

Работните срещи на общинския съвет няма нужда да се въртят около купчини с хартии

Всеки от нас знае, че светът постепенно се променя към по-добро благодарение на новите технологии. Въпреки това, все още се намират места, в които технологията не е настъпила . Например градската администрация и общинските съвети – как си представяте работата им?

Няма да Ви отнеме много време, за да отговорите. Дълги преговори, политика и купища документи по бюрата и масите. Добавете към това сътрудниците, които трябва да пишат, печатат и разнасят и ще видите, че всяка оптимизация ще е за добро. За да отговори на тези въпроси ЕЛКО ЕП обедини сили с HD MEDIA, която се появи на пазара с програмата за съветници, фокусирана върху подготовката на електронни документи за работни срещи. Тази програма се разработва от 2007 и ЕЛКО ЕП внедри две новости – безжично и кабелно гласуване.


Безжичната (RF) система е идеална за срещи. Единиците просто се транспортират от място на място и се свързват към предаващия компонент. Обхватът му е до 100 м. Класическият дизайн на уреда се допълва с опции за/против/въздържал се/дискусия/бележка и изход. Захранването се осигурява от батерии тип CR 2032 с продължителност на живота около 1 година, а голямото предимство е лесната подмяна, която може да бъде направена от всеки потребител.


Кабелната (BUS) система е подходяща за инсталация директно в стаята. Монтира се в масите заедно с други възможни компоненти като микрофони и контакти.  Повърхността на устройството е изработена от качествено закалено стъкло, а отделните символи са с подсветка за по-добра ориентация. Обратната връзка на устройството се допълва и от звуков сигнал и вибрация. В система е интегриран и карточетец за чипове.


На пръв поглед, това което изглежда като може би ненужно усложнено решение, на практика спестява десетки часове аналогово записване в течение на работата. Именно за това днес програмите Konsiliář и Pabliko вече се използват от десетки чешки общини включително Бърно, Либерец, Бреслав и Кромериж.

Работните срещи на общинския съвет няма нужда да се въртят около купчини с хартии
Дата на публикуване: 08.06.2020

Количка Количка

виж количката