logocart

Общи условия, GDPR регламент, доставка и 14 дни право на връщане

Общи условия, права, GDPR регламент и 14 дни право на връщане.

I.ОБЩИ УСЛОВИЯ

1. Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които ЕЛКО ЕП България ООД предоставя услуги на потребителите/клиентите си посредством Интернет магазина www.smarthomebulgaria.bg. Тези условия обвързват всички потребители. С натискане на бутона „ПОРЪЧАЙ”, потребителят/клиентът се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия и условия за защита на личните данни!

2. Идентифициране на потребителя/клиента с цел възпроизвеждане на изявлението му както за приемане на Общите условия, така и за направената поръчка, се извършва чрез съхранените в лог - файлове на сървъра на www.smarthomebulgaria.bg, съхранение на IP адреса на потребителя/клиента, както и всяка друга информация.

3. Продуктите, които се намират на интернет страницата www.smarthomebulgaria.bg не представляват правно обвързваща оферта, а са по-скоро демонстративен онлайн каталог, описващ продуктовата линия на ЕЛКО ЕП България ООД. Като при наличие на правописни грешки, грешки в цените и описанието на продуктите, ЕЛКО ЕП България ООД си запазва правото да ги променя без уведомяване на клиента. Всяка една поръчка, се потвърждава чрез телефонно обаждане или връзка чрез електронна поща от наш представител към клиента, като при наличие на грешна цена или грешна информация поради техническа грешка, клиента се информира и е с правото си да се откаже от поръчката/покупката.

4. След кликване на бутона „ПОРЪЧАЙ, потребителите се съгласяват да закупят стоките. Това действие има правно обвързваща сила и се счита за сключване на настоящият договор.

5. ЕЛКО ЕП България ООД си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица ТЪРГОВЕЦЪТ уведомява потребителя/клиента за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес или на посочения телефонен номер. В случай, че е направен превод по сметката на ЕЛКО ЕП България ООД, клиентът ще може да избира между възстановяване на сумите, отказ от поръчката или чрез заместваща поръчка.

6. Договорният език е български, а плащанията ще бъдат извършвани в български лева с ДДС.

II. ДОСТАВКА

7. Потребителят/клиентът носи изцяло риска от повреждане/загубване на стоката при доставката. Веднага след предаване на стоката на куриер, ЕЛКО ЕП България ООД се освобождава от риска, който се прехвърля върху потребителя/клиента. ЕЛКО ЕП България ООД не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.

8. Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя/клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на ЕЛКО ЕП България ООД. В случай, че бъде установено наличие на щети, които са се получили при транспортирането на стоката, ЕЛКО ЕП България ООД не носи отговорност за гаранционното обслужване на тази стока. В случаите когато от ЕЛКО ЕП  България ООД са зададени в писмена форма конкретни дата и час за доставка, изявлението има обвързваща сила. При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката ЕЛКО ЕП България ООД не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката.

8а. При предаване на стоката потребителят/клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес. При отказ за получаване на стоката, извън случаите описани по-долу, отказът се счита за неоснователен и Клиентът дължи заплащане на разходите за доставка и връщане на стоката. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, ЕЛКО ЕП България ООД се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока.

8б. Когато доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента стока и това може да се установи чрез обикновения й преглед, Клиентът може да иска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка в срок от 24 часа от получаването й, в случай, че новата стока е налична в ЕЛКО ЕП България ООД.

8в. Цената на доставката при поръчки в онлайн магазин www.smarthomebulgaria.bg за поръчки над 100лв. е безплатна(само до офис на СПИДИ). Пратката може да бъде доставена на адрес на получателя или до избран от него офис на куриера (СПИДИ) в срок от 1 до 30 дни. Всички поръчки, направени след 15:00 ч. в делнични дни, се обработват и изпращат на следващия работен ден. Всички поръчки, направени през уикенда или по време на национални празници се обработват в първия работен ден и се изпращат не по-късно от 30 дни от датата на получаване на поръчката. Всеки клиент на ЕЛКО ЕП България ООД си запазва правото да поиска различни условия на доставка в случай на нужда, като разходите за транспорт са за сметка на Клиента.

III. ПОРЪЧКА

9. www.smarthomebulgaria.bg е онлайн магазин, който приема поръчки през уеб сайта след регистрация на профил или като гост. Всички получени поръчки биват изпращани от наш консултант след потвърждение от негова страна по телефон или електронна поща. В случай, че не получим отказ или желание за промяна в параметрите на поръчката, тя ще бъде изпратена към Клиента посредством куриер. Ако не получите обаждане от наша страна в рамките на 24 часа от поръчката (без почивни дни и официални празници), моля повторете поръчката или се обадете на телефон 087 780 1877.

10. Поръчката се осъществява посредством пазарска Количка, като в нея добавяте желаните от Вас продукти след натискане на бутона „ДОБАВИ В КОЛИЧКАТА“. Всеки един добавен продукт може да бъде премахван от Количката, както и да бъде променяно количеството му, преди да пристъпите към детайлите за потвърждение. По всяко време можете да се върнете към онлайн магазина за да добавите още продукти. Когато сте убедени, че продуктите в кошницата са желаните от Вас, пристъпвате към потвърждение и финализиране на поръчката посредством бутона “ПОРЪЧАЙ“. При нужда от помощ и възникнали въпроси не се колебайте да се свържете с наш консултант на 087 780 1877 в работно време.

11. Начин на плащане Заплащането за направените поръчки в онлайн магазин www.smarthomebulgaria.bg се извършва:
- в брой при получаване на пратката от куриера (наложен платеж), като към всяка поръчка ще бъде начислена такса наложен платеж 1% от стойността на поръчката, но не по-малко от 0.5лв.
Посочените цени в сайта са с ДДС и са валидни само за пазаруване онлайн на www.smarthomebulgaria.bg. Промоционалните цени в сайта не подлежат на допълнителни отстъпки.

IV.ГАРАНЦИОННИ СРОКОВЕ

12. ТЪРГОВЕЦЪТ предлага от 2 до 5 ГОДИШНА ГАРАНЦИЯ или според посочения срок от производителя на даден продукт, който е закупен. Срокът на ГАРАНЦИЯТА почва да тече от момента в който е закупен продуктът до изтичането и на съответната дата, зададена от документа, който представлява покупката. В този срок при повреда, неправилно функциониране или някакъв друг вид проблем с продукта, клиента има право да му бъде заменен повредения продукт със чисто нов или да бъде ремонтиран, като го изпрати обратно към ЕЛКО ЕП България ООД за негова сметка и получи нов за сметка на ЕЛКО ЕП България ООД (ЕЛКО ЕП България ООД покрива цената на доставката в едната посока).

V.ЦЕНИ

13. Цените, посочени на сайта не включват опаковане и транспортиране до адреса на купувача, когато поръчката е под 100лв с ДДС. Купувачът обаче вижда цената за транспорт ясно преди да се съгласи или откаже от поръчка.

VI. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ/КЛИЕНТА

14. Потребителят/клиентът има възможност да разглежда и преди/след регистрация да поръчва обявените стоки на Интернет магазина www.smarthomebulgaria.bg.

15. Потребителят/клиентът има право да се информира за състоянието на своята поръчка.

16. Потребителят/клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата. Потребителят е длъжен незабавно да уведомява ЕЛКО ЕП България ООД за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на неговото потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува опасност от такова използване.

17. Потребителят е длъжен да заплати цената на поръчката си според обявеният начин на страницата www.smarthomebulgaria.bg.

18. Всеки потребител, независимо дали е клиент се задължава при ползване на услугите:

 • да не нарушава и да зачита основните права и свободи на гражданите и правата на човека, съгласно Конституцията и законите на Република България и признатите международни актове;
 • да не накърнява доброто име на другиго и да не призовава към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпление, към насилие над личността или към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда;
 • да не нарушава чужди имуществени или неимуществени, абсолютни или относителни права и интереси, като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.;
 • да спазва българското законодателство, приложимите чужди закони, правилата на морала и добрите нрави и Интернет етиката при ползване на предоставяните от ЕЛКО ЕП България ООД стоки/услуги;
 • да уведомява незабавно ЕЛКО ЕП България ООД за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги;
 • да не зарежда, изпраща, предава, разпространява или използва по какъвто и да било начин и да не прави достояние на трети лица софтуер, компютърни програми, файлове, приложения или други материали, съдържащи компютърни вируси, системи за неоторизиран отдалечен контрол ("троянски коне"), компютърни кодове, или материали, предназначени да прекъсват, затрудняват, нарушават или ограничават нормалното функциониране на компютърен хардуер или софтуер или телекомуникационните съоръжения или имащи за цел неоторизирано проникване или достъп в чуждестранни ресурси или софтуер;
 • да не извършва злоумишлени действия;
 • да обезщети ЕЛКО ЕП България ООД и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипер-връзки, материали или информация, които Потребителят е използвал, разположил на сървъра, изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез www.smarthomebulgaria.bg в нарушение на закона, настоящите Общи условия, Добрите нрави или Интернет етиката;

18а. Клиентът се задължава да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес, да плати цената на стоката, да заплати разходите по доставката, когато същата не е безплатна и да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. В случай, че изрично не е посочено, че доставката е безплатна , същата се счита за възмездна.

19. Да се откаже по всяко време, ЕЛКО ЕП България ООД, да съхранява неговите лични данни, които са необходими за обработване/изпълнение на поръчките.

VI. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ЕЛКО ЕП България ООД

20. ЕЛКО ЕП България ООД няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.

21. ЕЛКО ЕП България ООД има право, но не и задължение да запазва материали и информация, разположени в базата си от данни.

22. ЕЛКО ЕП България ООД има право по всяко време, без уведомяване на Потребителя/клиента, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на ЕЛКО ЕП България ООД да прекрати, спре или промени предоставяните услуги във връзка с ползването на сайта. ЕЛКО ЕП България ООД, не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите/стоките, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността, или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез www.smarthomebulgaria.bg.

22а. ЕЛКО ЕП България ООД след получаване на плащането се задължава да прехвърли на потребителя/клиента собствеността на заявената за покупка от него стока, да достави в срок заявената за покупка стока, да проверява за техническа изправност всеки артикул преди да бъде изпратен (в случай, че това е възможно, без да се нарушава целостта на опаковката).

23. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения, или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги. Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите на ЕЛКО ЕП България ООД във връзка с ползването на услугите от потребителите, не поражда каквато и да било отговорност или задължения за ЕЛКО ЕП България ООД. Дружеството не носи отговорност при невярност на посочената от производителя информация за стоката.

24. ЕЛКО ЕП България ООД има право да събира и използва информация отнасяща се до неговите Потребители/клиенти, независимо дали са регистрирани.

25. Информацията по предходния член може да бъде използвана от ЕЛКО ЕП България ООД, освен в случай на изрично несъгласие на Потребителя, изпратено на следния e-mail адрес: support@smarthomebulgaria.bg. ЕЛКО ЕП България ООД събира и използва информацията за да подобрява предлаганите услуги. Всички цели, за които ЕЛКО ЕП България ООД ще използва информацията ще бъдат съобразени с българското законодателството, приложимите международни актове и добрите нрави.

26. ЕЛКО ЕП България ООД не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на обстоятелства, които ЕЛКО ЕП България ООД не е предвидил и не е бил длъжен да предвиди – вкл., случаи на случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Интернет и в предоставянето на услугите извън контрола на ЕЛКО ЕП България ООД.

27. ЕЛКО ЕП България ООД има право да инсталира на компютрите на потребителите кукита (cookies). Кукитата представляват текстови файлове, които се запазват от Интернет страницата върху твърдия диск на Потребителя и позволяват възстановяване на информация за Потребителя, като го идентифицират и позволяват проследяване на действията му, Интернет страниците, които посещава, хипер-връзките, които използва, информацията, която ползва и записва и други, като клиента (потребителя) има право да не одобри използването им и да се откаже по всяко време от тях, като ги премахне.

VII. ПОЛИТИКА НА ЛИЧНИ ДАННИ

28. ЕЛКО ЕП България ООД гарантира на своите Потребители/клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия. ЕЛКО ЕП България ООД защитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за извършване на заявление за покупка, като това задължение отпада в случай, че Клиентът е предоставил неверни данни. При спазване на действащото законодателство и клаузите на настоящите Общи условия, ТЪРГОВЕЦА може да използва личните данни на Клиента единствено и само за целите, предвидени в договора. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави и "GDPR - регламент за защита на личните данни".

29. ЕЛКО ЕП България ООД се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица - държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. ЕЛКО ЕП България ООД е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

30. Лични данни са всяка информация, която може да бъде използвана за идентифициране на дадено лице. Възможно е да Ви бъде поискана лична информация всеки път, щом влезете във връзка с нас или с наши партньори с оглед предоставянето на продуктите и услугите ни. Единствено при спазването на настоящата Политика за защита на личните данни и всички приложими законови разпоредби , Администраторът и неговите партньори могат да споделят тази информация помежду си и да я използват. Вашите лични данни се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

VIII. КАКВА ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ СЪБИРАМЕ

31. Събираме само информацията, която Вие ни предоставите: Име,Фамилия, Адреси за доставка, Имейл, Телефон или фирмени данни, за да извършваме нашата дейност. Вашите лични данни стават част от нашата база с данни чрез:

 • Данни от изложения
 • Данни от визитки
 • Данни от посещения
 • Данни от препоръки
 • При регистрация за бизнес партньорство
 • При сключване на договор
 • При регистрация за получаване на информационни/промоционални бюлетини
 • При регистрация на гаранции
 • При регистрация в електронни магазини
 • При закупуване на стока
 • При предявяване на рекламации
 • Публично достъпна информация
 • Други законни средства

IX. ИЗПОЛЗВАНЕ И СЪХРАНЕНИЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Основните дейности, цели и основания, които са свързани с обработване на личните данни са:

32. Предоставяне на услуги на ЕЛКО ЕП България ООД във Ваша полза

Тази обща цел може да включва, при необходимост, следното:

 • обработване на поръчки, включващо приемане, потвърждаване, експедиране и фактуриране на същите;
 • разрешаване на проблеми, свързани с откази на поръчки или всякакви други проблеми, свързани с поръчките, закупените стоки или услуги;
 • връщане на продуктите в съответствие със законовите разпоредби;
 • възстановяване на стойността на продуктите съгласно законовите разпоредби;
 • подпомагане, включително даване на отговори на Вашите въпроси във връзка с поръчките Ви или стоките и услугите на ЕЛКО ЕП България ООД; / ОНЛАЙН ЧАТ Обработването на Вашите данни за тези цели в повечето случаи е необходимо за сключването и изпълнението на договор между ЕЛКО ЕП България ООД и Вас. Освен това, за изпълнението на тези цели се изисква обработване съгласно приложимото законодателство, включително данъчното и счетоводното законодателство.

33. Усъвършенстване на нашите услуги - Ние искаме винаги да ви предложим най-доброто преживяване при онлайн пазаруването. За тази цел можем да използваме определена информация относно Вашето поведение на потребител, да ви приканваме да попълвате анкети за удовлетвореността Ви след завършването на поръчка, или да провеждаме директно, или с помощта на партньори, пазарни проучвания и изследвания. Тези дейности ние базираме на нашите законни интереси при извършване на стопанска дейност като винаги се грижим за това Вашите основни права и свободи да бъдат незасегнати.

34. Маркетинг - Ние бихме искали винаги да сте осведомени за най-добрите предложения за продуктите/услугите, към които имате интерес. В тази връзка, можем да ви изпращаме всякакви видове съобщения, посредством канали за електронни съобщения (e-mail / webpush и др.), които съдържат обща и тематична информация, информация относно подобни продукти или продукти, допълващи закупените от вас продукти, информация относно оферти и промоции, информация относно продуктите, добавени в раздел „КОЛИЧКА“, или ако сте проявили интерес към закупуването им, и други бизнес комуникации като пазарни изследвания и анкети за потребителското мнение, и можем да представяме персонализирани препоръки в уебсайта. За да ви предоставим информация, която представлява интерес за вас, ние можем да използваме определени данни относно вашето поведение на купувач (например, разгледани продукти / закупени продукти), за да създадем профил. Ние винаги гарантираме, че това обработване се извършва при спазване на Вашите права и свободи, и че решенията, взети във връзка с тях не пораждат никакви правни последици за Вас и не Ви засягат по подобен начин в съществена степен. В повечето случаи ние изискваме Вашето предварително съгласие, за да ви изпращаме маркетингови съобщения. Можете да промените решението си и оттеглите своето съгласие по всяко време като:

 • се свържете с нас на дадената електронна поща: support@smarthomebulgaria.bg. В определени ситуации ние можем да базираме маркетинговите си дейности на законния си интерес към промотиране и развиване на търговската си дейност. Във всеки случай, когато използваме Ваша информация за нашите законни интереси, ние полагаме грижа и взимаме необходимите мерки, за да гарантираме, че Вашите основни права и свободи не са засегнати. При това, Вие можете по всяко време, като използвате средствата, описани по-горе, да прекратите обработването на Вашите лични данни за целите на маркетинга и ние ще откликнем на искането ви.

35. Защита на нашите законни интереси - Възможно е да има случаи, в които ние използваме или предаваме информация, за да защитим правата си и търговската си дейност. Те могат да включват:

 • мерки за защита на уебсайта и потребителите на уебсайта на ЕЛКО ЕП България ООД срещу кибератаки;
 • мерки за предотвратяване и откриване на опити за измама, включително предаване на информация на компетентни публични органи;
 • мерки за управление на различни други рискове.
 • Главната причина за тези видове обработване са нашите законни интереси, свързани със защитата на търговската ни дейност като се прави уговорка, че ние гарантираме, че всички предприемани от нас мерки гарантират баланс между нашите интереси и Вашите основни права и свободи. Освен това, в някои случаи, обработването от наша страна се базира на законови разпоредби като задължението за защита на стоките и стойностите, предвидено от приложимото законодателство в тази връзка.

36. Личните Ви данни ще бъдат съхранени, докато имате акаунт в www.smarthomebulgaria.bg. Вие винаги може да поискате от нас да изтрием определена информация или да закрием акаунта Ви и ние ще отговорим на това искане като запазим определена информация, дори и след закриване на акаунта, когато приложимото законодателство или законни интереси го налагат.

37. ЕЛКО ЕП България ООД не обработва лични данни за лица под 18 години, без изричното съгласие на техните родители или законни представители.

X. УПОТРЕБА НА БИСКВИТКИ

38. ЕЛКО ЕП България ООД използва различни видове бисквитки, за да предостави достъп до основни услуги на потребителите, да подобри функционалността на своя уебсайт, и да достави онлайн реклами съобразени с персоналните интереси. Бисквитките които ЕЛКО ЕП България ООД използва в домейна www.smarthomebulgaria.bg основно служат за:

 • Възможност за създаване и разпознаване на потребителския акаунт
 • Улесняване на потребителите в навигацията на уебсайта и онлайн пазаруването
 • Запомняне на продуктите в потребителската кошница
 • Предоставяне на реклама, която да бъде подходяща и интересна за потребителите
 • Запомняне на разгледаните от потребителите продукти и по-лесното връщане към тях

39. Какво представляват бисквитките?

 • Бисквитките са малки файлове, които се съхраняват на Вашето интернет устройство (компютър, таблет или телефон).

Бисквитките не съхраняват

 • Вашите лични данни, те не могат да навредят на Вашите файлове или да увеличат риска от вируси в устройството Ви.

40. Видове бисквитки използвани на нашия уебсайт:

 • Строго необходими бисквитки. Тези бисквитки са от съществено значение за нашия уебсайт. Те Ви дават възможност да навигирате в уебсайта и да използвате неговите функции. Без тези бисквитки не можем да Ви предоставим услугите, които позволяват на този уебсайт да функционира.
 • Бисквитки за производителност. Тези бисквитки събират информация за начина по който посетителите използват уебсайта. Те предоставят информация за посетените страници, времето прекарано на уебсайта и помагат за идентифициране на проблемите, които нашите потребители могат да изпитват. Това ни позволява да подобрим структурата и съдържанието на нашите онлайн страници.
 • Бисквитки за функционалност. Този вид бисквитки служат за подобряване на Вашите посещения на уебсайта. Тези бисквитки ни позволяват да запомним Вашето потребителско име и Вашите езикови предпочитания за следващия път, когато отново посетите нашия уебсайт. Запомнянето на Вашите предпочитания ни дава възможност да Ви предоставяме услуги с по-богати и по-персонализирани характеристики.
 • Бисквитки за реклама. Този вид бисквитки правят възможно персонализирането на рекламните послания, съобразени с Вашите интереси и активност в мрежата. Тези бисквитки помагат при определяне ефективността на промоционалните и рекламни кампании.

41. Ограничаване и изтриване на бисквитките - Опциите на всеки браузър дават възможност за променяне на настройките за бисквитките. Ако ограничите или изтриете бисквитките, това може да доведе до известни затруднения при навигацията на уебсайта и някои функционалности могат да станат недостъпни за Вас. В случай, че сте съгласни с тези ограничения и искате да блокирате бисквитки, следвайте инструкциите по-долу:
Повечето браузъри са настроени по подразбиране да приемат “бисквитки”, но можете да промените Вашите настройки за блокиране на някои или всички бисквитки. Изберете Вашия браузър от списъка по-долу, за да покажете инструкциите, които трябва да следвате, след като отворите браузъра.

Microsoft Internet Explorer 9 (операционна система Windows 7)

 • щракнете върху иконата за настройки (горе вдясно)
 • щракнете върху Опции за интернет
 • Щракнете върху Поверителност и след това изберете опциите
 • Щракнете на Прилагам и след това на ОК, за да съхраните предпочитанията си

Google Chrome

 • Щракнете върху иконата с ключ и изберете Опции от списъка
 • Щракнете върху раздела “Разширени настройки”
 • Щракнете върху настройки на съдържанието от раздел Поверителност.
 • Изберете настройките, които искате
 • Щракнете върху X, за да затворите

Safari

 • Изберете Предпочитания
 • Щракнете върху панела за поверителност
 • Изберете настройките, които искате
 • Щракнете върху X, за да затворите

Mozilla Firefox

 • Изберете Инструменти от главната лента, след това Опции
 • Щракнете върху раздел Поверителност
 • Изберете настройките, които искате
 • Щракнете върху ОК, за да затворите

Връзките горе не принадлежат на сайта на ЕЛКО ЕП България ООД и ние не носим отговорност за тяхното съдържание.

XI. СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

42. ЕЛКО ЕП България ООД не отговаря за защитата на личните Ви данни в социални мрежи като Facebook, Google +, YouTube, Twitter и други такива. Моля да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

XII. ВАШИТЕ ПРАВА

43. Вие разполагате със следните възможности по всяко време:

 • да проверите точността, пълнотата и актуалността на личните Ви данни
 • право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни;
 • право да откажете обработване на личните Ви данни за целите на получаване на електронен бюлетин и други маркетингови комуникации и др.;

XIII. КОНТАКТИ ЗА ВЪПРОСИ

44. В случай, че искате да упражните правата си или имате въпроси относно начина, по който обработваме личните Ви данни или свързани въпроси моля свържете се с нас по някой от следните начини

 • Обадете се на: 0893556772
 • Пишете на: office@smarthomebulgaria.bg
 • Изпратете писмено писмо:
  - ЕЛКО ЕП България ООД, гр.Габрово 5300 ,ул. П. Каравелов 5

XIV. ВАЛИДНОСТ И АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ПОЛИТИКАТА

45. Възможно е периодично да актуализираме своята Политика за защита на личните данни. При промяна в настоящата политика, ще бъдете уведомени по подходящ начин.

XV. ИЗМЕНЕНИЯ

46. Общите условия могат да бъдат променяни по всяко време от ЕЛКО ЕП България ООД, което има право и да променя характеристиките на предоставяните услуги и настоящите Общи условия и на основание промени в законодателството. ЕЛКО ЕП България ООД се задължава да уведоми Потребителя за промените в Общите условия, като на видно място в Интернет страницата си публикува съобщение за измененията им и даде достатъчен срок да се запознае с тях. В дадения срок, ако Потребителя не заяви, че отхвърля промените, то той се счита обвързан от тях. В случай, че Потребителя заяви в дадения срок, че не е съгласен с промените, то ЕЛКО ЕП България ООД има право веднага да спре или прекрати предоставянето на услугите на Потребителя.

XVI. ТЕРМИНОЛОГИЯ

47. Под “Потребител/клиент” се разбира всеки, който е заредил в Интернет страницата www.smarthomebulgaria.bg на своя компютър.

48. Под “Поръчка” се разбира избраните стоки и всички други атрибути свързани с начина на доставка и заплащане на стоката от клиента/потребителя.

49. Интернет магазина www.smarthomebulgaria.bg е собственост на ЕЛКО ЕП България ООД.

50. Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, включително спорове, породени или отнасящи се до тълкуването му, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани от компетентния съд по регистрация на www.smarthomebulgaria.bg, съобразно българското законодателство.

XVII. ПРАВО НА ОТКАЗ НА СТОКА

51. Потребителят/клиентът има право в 14 дневен срок да откаже стоката ,която е поръчал.

52. Потребителят/клиентът поема сметката за транспорт.

53. Връщането на стока и връщането на парите става съответно по следния начин:

 • Потребителят/клиентът носи стоката в офисът на СПИДИ от който я е получил и задава същия наложен платеж, който той е платил към ЕЛКО ЕП България ООД. Когато стоката бъде приета от ЕЛКО ЕП България ООД , клиентът/потребителят може да си получи парите от офисът на СПИДИ в който е върнал стоката.

ВАЖНО! - ЕЛКО ЕП България ООД, си запазва правото при грешна цена в сайта, да уведоми клиента преди потвърждаване на поръчката, и клиента е с правото да се откаже от договора, без последствия и за двете страни по договора

За разрешаване на спорове относно Общите условия на сайта, може да се обръщате към КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ , като трета страна!

Online dispute resolution for foreign customers can be found here.

Количка Количка

виж количката
// google analytics window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() { dataLayer.push(arguments); } gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-129800804-2');