logocart

Какво обединява Чехия, Чаплин и казахстанския Алмати ?

Когато карате през казахстанските провинции, усещате, че все едно сте се върнали назад във времето с няколко десетилетия. Минаваш покрай пастирите, които бдят над безкрайните полета под високите планини. В разбитите криволичещи улички на малките села срещате повече животни, отколкото коли.

Добри хора в стари дрехи се взират във всеки турист. Но в момента, в който попаднете в Алмати, всичко се променя. Все едно сте размахали магическа пръчка-многолентовите пътища са пълни с автомобили, баровете и ресторантите са пълни с хора в скъпи костюми.

Разбира се, хората в Алмати все още съжаляват, че техният дългогодишен президент Нурсултан Назарбаев ги е лишил от статута на столица, и е направил столица Астана - хипермодерен град в пустинята, в който културата е в застой.  За разлика от двумилионния град Алмати, в който тя процъфтява. През декември 2018 г.  тук се откри модерния киносалон - Chaplin Cinemas. На площ от около 3800 м2 се побират  библиотека, кафене и осем големи кина, някои от които са оборудвани с технологиите RealD 3D или 4K. Но самата сграда също е пълна с технологии, за които се погрижи чешката компания ELKO EP.

 

Получихме този проект чрез добри препоръки отхотел Kempinski Hotel Grand Asia, където през 2017 г. помогнахме да регулират осветлението в рецепцията, коридорите, както и в конферентните зали. Доставихме превключващи компоненти и димери, така че интензивността на светлината винаги да е приятна за хората. Постигнахме това благодарение на няколко централни устройства CU3-02M. Именно те ни позволиха да управляваме осветлението и в киносалона Chaplin Cinemas, “казва Jiří Konečný, собственик на ELKO EP.

Тази година ELKO EP участва в ремонта на луксозния ресторант Triumph Hall в центъра на Алмати, където управлява осветлението в голямата зала и фоайето.

„Тук сме инсталирали нашите компоненти, които управляват осветлението и в същото време ви позволяват да задавате автоматични сцени. Погрижихме се и за дизайнерския вид на рамките, тъй като целият ресторант е изключително луксозен.“, добавя Jiří Konečný.

За компанията, която днес има 13 клона в различни части на света, Централноазиатският регион е голяма възможност за в бъдеще.

 „Обикновено работим на пазари, където има голям бум или потенциал за развитие. През последните години навлязохме в Близкия изток, Саудитска Арабия, но също така и в Индия и Виетнам. Днес има сравнително голяма конкуренция и много ни помага факта, че можем да се позовем на изпълнени проекти за да привлечем потенциални клиенти. Сега правим нещо подобно в Казахстан, защото когато споменете киносалона Chaplin Cinemas, хотелът Kempinski Hotel Grand Asia или ресторанта Triumph Hall ,всички знаят за какво става въпрос.“, заключава Jiří Konečný.

Какво обединява Чехия, Чаплин и казахстанския Алмати ?
Дата на публикуване: 04.01.2021

Количка Количка

виж количката