logocart

Илюзия ли е сам да инсталираш Умен Дом?

Практиката „Направи си сам за да си спокоен “ е традиция в България. Всеки се е борил със сглобяването на шкаф, сам си е сменял крушки или най-малко е майсторил нещо сам. Тогава защо да не си направим сами Умен Дом?

Няма съмнение, че на пазара се предлагат много продукти за автоматизация и Умен Дом, така че всеки може да стартира сам изграждането му. Но дали този подход е най-добрия начин да създадете Вашият Умен Дом, и може ли наистина да се нарече истински такъв? Нека погледнем.

Първоначалният план

Да започнем с най-важното: План. В зависимост от големината на дома ви и сложността на изисквания функционалности вие трябва да вземете някои важни решения и да си направите списък. Списък за това което искате да автоматизирате, и списък на смарт устройствата, които ще могат да покрият изискванията ви, а също така и колко от тези устройства са ви нужни.

Нелека задача, особено когато знанията ви по темата се изчерпват с търсения в Google. Когато работите с професионалисти, може да разчитате на тяхната експертиза и опит за да изготвите персонализиран проект и план, който да покрие всичките ви нужди и желания.

iNELS например ви предлага безплатна консултация за да създадете съвместно Вашия индивидуален проект за Умен дом. С отговарянето на няколко прости въпроса, ще получите детайлно решение, което може да използвате за да обясните лесно на всеки сертифициран инсталатор на Умен Дом как си представяте мечтаният дом.

Запазете си контрола

Във вече изградения самостоятелно Умен Дом, всяко едно инсталирано устройство обслужва собствената си задача. Но в повечето случаи тези устройства не са реално свързани помежду си. Разбира се всeки вид устройство ще има собствено мобилно приложение, така, че ще можете да да ги управлявате от смартфона си. Но можете ли да наречете така инсталираните си устройства Умен Дом при положение, че не можете да създавате сцени и да автоматизирате устройства от различен вид и марка просто защото те не могат да комуникират помежду си?

Нека да помислим и за проблемите, с които ще се сблъскате когато някои от тези смарт устройства остареят морално и поддръжката им бъде прекратена. Тогава ще трябва тепърва да търсите устройства които да са съвместими със вече изграденият ви Умен Дом. Когато работите с професионална система за домашна и сградна автоматизация, като iNELS, получавате гарантирано съвместими решения с осигурена поддръжка и обратна съвместимост при въвеждането на нови устройства.

Такова професионално решение е много повече от сбор от устройства. С професионална инсталация, вие ще може да управлявате целият си Умен Дом с една платформа и едно мобилно приложение с удобен интерфейс съобразен със системата от Вашият телефон, таблет или тъчпанел.

Прочетете цялата статия от ТУК.

Илюзия ли е сам да инсталираш Умен Дом?
Дата на публикуване: 20.01.2022

Количка Количка

виж количката
// google analytics window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() { dataLayer.push(arguments); } gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-129800804-2');