logocart

Често задавани въпроси

 1. Защо да си направите Умен Дом?

  "Smart Home" е технология, още известна като автоматизация на домакинството, осигурява на собствениците сигурност, комфорт, удобство и енерго-спестяване, като им позволява да контролират интелигентни устройства, чрез приложение на техния смартфон или друго мрежово устройство. Част от "Интернет на нещата" (IoT), системите "Умен Дом" и устройствата често работят заедно, споделяйки данни за използваната консумация помежду си и автоматизират действията, основаващи се на предпочитанията на собствениците.

 2. Коя система е подходяща за моя дом?

  SmartHomeBulgaria предлага две системи за домашна и сградна автоматизация. Кабелна BUS за  по – големи сгради и жилища, който сега се строят или реновират. Безжична, за домове където желаете да направите автоматизация, но без нуждата от ремонтни дейности. Ако се колебаете, коя система да изберете и е подходяща за вас, може да се свържете с нас и ние ще ви консултираме и помогнем във вашият избор. 

 3. Колко струва да си направя моя дом Умен?

  Всеки обект и желанията на клиент за автоматизация са различни, също и системата която сте избрали. Като за начало може да започнете със нашите стартови пакети за RF система и да надградите във всеки един момент. Може и да се свържете с нас и ние да ви консултираме и изготвим безплатна оферта според вашето жилище и желания. 

 4. Трябва ли да направя промени по електрическата инсталация?

  Не. Ако изберете нашата безжична RF система, няма нужда от допълнително окабеляване или каквито и да е ремонтни дейност. Нашата система също така не се нуждае и от нула за смарт ключовете. Чрез нашите модули за скрит монтаж и безжични устройства, ние можем да ви изградим вашият Умен дом във всеки един момент. При BUS системата проектирането и изграждането става заедно със ел. инсталацията. 

 5. Имам ли нужда от интернет и как мога да управлявам системата?

  Без значение дали ще е кабелната BUS система или безжичната RF, вие може да управлявате вашата система локално без нуждата от интернет. Но ако желаете отдалечен достъп, то тогава интернет е задължителен. Вие може да управлявате дома си чрез смарт телефон, телевизор, таблет или браузър. 

 6. Какво се случва ако ел. захранването или интернета прекъсне?

  Ако тока спре, то тогава не само нашата система няма да работи, ами нищо във вашият дом няма да работи. Но имаме устройства, който са на батерия и ще продължат да си изпълняват техните функции. При възобновяване на ел. захранването системата автоматично стартира в пълната си функционалност. При прекъсване на интернет системата продължава да си работи локално, единствено няма да имате отдалечен достъп до нея. 

 7. Какъв е обхвата на вашите системи?

  Нашата безжична RF система е с обхват 200 метра от устройство до устройство в открито пространство. Системата работи по радио сигнал 868 Mhz, който е сертифициран и запазен за smarthome системи в цяла Европа. По този начин ние на влияем на други устройства, като wifi, bluetooth и др. Обхвата на много наши конкуренти е 20 до 50 м. и работят най често на принципа на  wifi и Bluetooth, което създава неудобства, зависими са от интернет и предизвикват смущения и смесване на сигнали.
  BUS кабелната система е с много голям обхват, която ни позволява да управляваме цели сгради, като: хотели, офис и бизнес сгради, индустриални халета,  молове, спа центрове и др.  

 8. Трябва ли да плащам допълнително лицензи и приложения, има ли месечни такси?

  Не, всички наши приложения са без лиценз и месечни такси, всичко е абсолютно безплатно и е за неограничен брой потребители. Единствено което се доплаща допълнително е, ако желаете да сключите годишен договор за поддръжка на системата. 

 9. Възможно ли е да се възползвам от технологията за моят бизнес?

  Да. Нашите търговски клиенти управляват и използват смарт устройствата в: хотели, барове, ресторанти, офиси, конферентни зали, магазини, складови помещения и много други.

 10. До колко съм защитен аз и личните ми данни?

  За разлика от други представители, нашите системи използват собствен затворен протокол и криптиране и са напълно защитени от външна намеса

 11. Каква е гаранцията на вашите системи и продукти?

  Всички наши системи са сертифицирани и произведени в Европа и са с 5 годишна гаранция

Количка Количка

виж количката
// google analytics window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() { dataLayer.push(arguments); } gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-129800804-2');