logocart

Чешки отпечатък във великия Ермитаж

Първото нещо, което ще усетите в Санкт Петербург, Русия най-вероятно ще е студа и силния вятър. Но когато се огледате, ще видите около себе си модерен Европейски метрополис, в който нищо не е спестено.

 Всичко тук е огромно, широко, помпозно и скъпо.Тук са широките проспекти около широката река Нева, като само главния булевард е пет километра дълъг и шестдесет метра широк. Златният купол на катедралата „Свети Исак“ е облицован с чисто злато, а вътре блести с мрамор и скъпоценни камъни. Също толкова гигантски е известният Ермитаж – най-известният музей в света след Лувъра с повече от три милиона експоната. А в последната му модернизация – осветлението участва и чешката компания ELKO EP .


“Това не е нещо ново за нас. Ние работим по подобни проекти навсякъде по света. Ето затова нашите референции в Руската федерация включват за пример, хокеен стадион и космодрум. В допълнение към Ермитажа, ние съдействаме за модернизацията и на Кремълския музей в Москва” – казва Алекс Елгарт, който ръководи руския клон на ELKO EP.  Компанията, която е един от най-важните чешки износители на електрически инсталации за повече от 70 страни по света .


Но нека се върнем в Санкт Петербург и към Ермитаж, който принадлежи към комплекса от архитектурни бижута на бреговете на Нева. Известният музей се състои от десет сгради и 350 изложбени зали. Тук ще намерите шедьоври на изобразителното изкуство, скъпоценни камъни, военни медали, редки монети, а през последната година също пет милиона посетители. Най-посещаван е известният Зимен дворец, който взема дъха с архитектурата си и едновременно с това съдържа най-известните произведения на изкуството на Западна Европа.


„По време на модернизацията, дизайнерите избраха димерите на ELKO EP, които подчертават гледането на шедьоврите и в същото време спестяват значителни средства от енергийните разходи. „Изискванията на клиентите бяха специфични, защото се нуждаеха от димери с наистина уникално действие. В крайна сметка това не е класическа къща или офис, а музей, където за димиране са до 10 000 VA. Именно затова ние използвахме  DIM-6 модела“ , обяснява Алекс Елгард.


Моделът DIM-6 е проектиран за димиране не само на лампи, но също така и на халогенни осветителни тела с намотка или електронен трансформатор, а също така и LED осветление. В нормален режим мощността, която може да бъде димирана е до 2000 VA, но благодарение на DIM6-3M-P тяхната мощност може да бъде разширена до 10 000 VA. И точно това беше изискването за контрол на осветлението в Ермитаж.


В допълнение, цялостното решение може да се управлява чрез кабелната система за автоматизация (BUS) на ELKO EP и по този начин да има постоянен преглед на цялото осветление, но и на спестяванията, които се получават при внимателното използване на светлината. Подобно решение привлече и инвеститори от Московския Кремълски Музей, където обаче модернизацията все още не е завършила.

„Примерът с Ермитажа, е билет на други атрактивни проекти в Русия. Осветлението работи без проблеми, клиентите са удовлетворени, а за това е ключова референция показваща, че знаем какво правим на високо ниво.“ – заключава Алекс Елгард ‘

Когато границите се отворят отново, не забравяйте да се насладите на посещението си в Санкт Петербург. Той предлага уникална комбинация между най-доброто от Европа и Русия. Булеварди, класически и модерни сгради. И когато сте там не забравяйте да се отбиете в Ермитажа. Той е завладяващ и наистина зашеметяващ, а освен това има осветление с чешки произход.


Чешки отпечатък във великия Ермитаж
Дата на публикуване: 01.06.2020

Количка Количка

виж количката