logocart

Изключителен успех на ELKO EP в Кувейт

Фактът, че лично Кувейтския министър на регионалното развитие Рана Абдула Абдул Рахман Ал-Фарис присъства на откриването на новопостроена вила – Къща от 2035г – е показателно, че това не беше обикновен проект. Вилата е оборудвана с възобновяеми енергийни източници, със собствена фотоволтаична централа, система за пречистване на водата и елементи на интелигентна електро инсталация, фокусирана върху енергийната ефективност. Те бяха осигурени от чешката компания ELKO EP.

Elko EP взе участие в подготовката на комплексната система за енергиен мениджмънт, в която енергийният шлюз RFPM-2 следи, изчислява и изобразява данни от електромерите (на соларните панели), водомерите и водните резервоари. Данните са достъпни както за собственика така и за оператора на цялостната инфраструктура за ефективен мениджмънт на ресурсите на национално ниво.


„Къща 2035“ ставна първата къща в Кувейт с най-високия GSAS (Global Sustainability Assurance System) сертификат, с който се награждават  сгради с изключителни качества за енергоефективност . В същото време Петър Драстич , директор директор на саудитския клон ELKO EP, получи награда за визионерски подход определящ бъдещите насоки в строителството на Кувейт лично от ръцете на Аназ Мирс, управител на Националното Технологично Общество.


„Моделът, върху който работим интензивно през последните години, доказа, че спестяванията могат да вървят ръка за ръка с комфорта на потребителите, като същевременно намаляват драстично въздействието  върху околната среда.С получаването на специалния  GSAS сертификат, ни се отвориха врати за бъдеща съвместна работа. Резултата е ,че ние ще участваме и в следващите сгради шедьоври в зоната на ефективното строителство и интеграцията с интелигентни технологии „– казва Иржи Конечни – собственика на  ELKO EP, компанията спечелила голям брой международни награди със системите си, които са собствена разработка. Днес, компанията от Холешов има 12 клона по света и един от водещите е този в Близкия Изток.


Енергийния Мениджмънт на ELKO EP увеличи  GSAS рейтинга на този проект  и може да се класира за още по-висок рейтинг в бъдещи проекти.
Повече за проекта може да намерите на http://kwhouse2035.com/,
а за международния  GSAS сертификат на https://www.gord.qa/gsas-trust.

Изключителен успех на ELKO EP в Кувейт
Дата на публикуване: 12.03.2020

Количка Количка

виж количката