logocart

ELKO EP продължава да се разраства. Новооткрит клон във Великобритания.

ELKO EP ще отвори своя четиринадесети клон в света в началото на следващата година.

ELKO EP ще отвори своя четиринадесети клон в света в началото на следващата година. Този път в Обединеното кралство. Новият клон ще бъде базиран в Benfleet, близо до Лондон, и ще се управлява от Graham Lockhart, който е работил с компанията в миналото.

"Открих продуктите на ELKO EP преди тринадесет години. По това време осъществих контакт с Jiří Konečný и му помогнах при първото разпространение в страната. След това пътищата ни се разделиха, кариерата ми се обърна в друга посока, но продължих да следя развитието на компанията и трябва да кажа, че бях наистина приятно изненадан от това как компанията се променя и как нейното портфолио се разраства", казва Graham Lockhart, който иска да се съсредоточи върху таймери, релета за защита и захранвания.

"Нашата цел ще бъде да образоваме британския пазар и да ги запознаем с конкурентните предимства на ELKO EP пред други производители. По-специално с, иновациите и надеждността, които вървят ръка за ръка в този случай", добавя Graham Lockhart.

Британският клон би искал постепенно да премине от релета към други продукти на марките ELKO EP и iNELS. „Искаме първо да се утвърдим, да убедим отделни клиенти и компании, че чешките продукти наистина могат да издържат на най-строгите стандарти и са едни от най-добрите, които се предлагат в Европа. След това бихме искали да преминем към персонализирани инсталации, които ще бъдат по вкуса на британците “, добавя Graham Lockhart.

Великобритания? Няколко години по-напред.

„Това, разбира се, е изключително предизвикателство за ELKO EP, защото Обединеното кралство винаги е с няколко години по-напред от Чешката република по отношение на внедряването на технологии в ежедневието. Всички знаят, че Съединените щати и Обединеното кралство са страните, в които иновациите и новите технологии се появяват първо. Само оттам те обикновено се разпространяват към Западна и Централна Европа. Може да се даде пример с IoT(“Интернет на нещата”) , който е сравнително често срещана част от ежедневието в домовете и офисите във Великобритания и тепърва привлича по-голямо внимание у нас. От друга страна, вече много пъти доказахме, че нашите продукти успяват дори в силната конкуренция на най-развитите страни в света ", казва Jiří Konečný, собственик и основател на ELKO EP, която е един от най-големите чешки износители.

"Това е шанс да успеем във Великобритания, както и предизвикателство за нашето развитие. Не трябва да спираме с иновациите, защото в противен случай няма да имаме шанс на подобни пазари", заключава Jiří Konečný.


ELKO EP продължава да се разраства. Новооткрит клон във Великобритания.
Дата на публикуване: 06.01.2021

Количка Количка

виж количката