logocart

BMS

Система за управление на сгради

Измерване на консуматори
Камери
Охлаждане и Отопление
BMS/EMS интегриране
Качество на въздуха
Отопление
Осветление
Щори
Вентилация
Контрол на достъп
плъзни надолу

BMS - Система за управление на сгради

Какво е BMS (Система за управление на сгради)?

BMS системите са „интелигентни“ микропроцесорни мрежови контролери, инсталирани за наблюдение и контрол на сградни технически системи, включително ОВК, осветление, щори, сигурност, пожар, аварийни ситуации, управление на енергията, видеонаблюдение, контрол на достъпа, асансьори, GRMS (системи за управление на стаи за гости) и други технологии. По-конкретно те свързват функционалността на отделни части от сградно оборудване, така че да работят като цялостна интегрирана система.

Ефективната интеграция и комуникация между различните системи на сградата е от решаващо значение за създаването на безопасна, удобна и здравословна среда. iNELS BMS (Система за управление на сгради)  използва най-новите технологии в областта на енергийната ефективност, намалява разходите за експлоатация на сградите и намалява въглеродните емисии. Благодарение на своята модулна и гъвкава топология iNELS BMS (Система за управление на сгради) може да се използва в офиси, хотели, търговски центрове, промишлени сгради и други търговски обекти.

 • Доставя се като цялостна система, която включва, инженеринг, доставка, монтаж, програмиране и въвеждане в експлоатация.Какво прави BMS?

Система за управление на сгради (BMS)
е система за управление, която може да се използва за наблюдение и управление на механичните, електрическите и електромеханичните услуги в съоръжението. Такива услуги могат да включват захранване, отопление, вентилация, климатизация, физически контрол на достъпа, помпени станции, асансьори и светлини.

Основно BMS (Система за управление на сгради) се състои от софтуер, сървър с база данни и интелигентни сензори, свързани към мрежа с възможност за интернет. Умните сензори около сградата събират данни и ги изпращат до BMS, където се съхраняват в база данни. Ако датчикът докладва данни, които са извън предварително определени условия, BMS ще задейства аларма. Например в център за данни BMS може да задейства аларма, когато температурата в сървърен шкаф надхвърли приемливите граници.

В зависимост от системата, BMS софтуерът може да бъде инсталиран като самостоятелно приложение или да бъде интегриран с други програми за мониторинг. По-усъвършенстваните BMS (Системи за управление на сгради) могат да наблюдават и управляват широк спектър от услуги за изграждане на множество платформи и протоколи, предоставяйки на администраторите на съоръжения единен, споделен изглед за работата на съоръжението.

INELS BMS е компактен, вграден IoT (Интернет на нещата) контролер и сървърна платформа за свързване на множество и разнообразни устройства и подсистеми. С интернет свързаност и възможност за уеб сървър, iNELS BMS контролерът осигурява интегриран контрол, надзор, регистриране на данни, алармиране, планиране и управление на мрежата. Той предава данни и графични визуализации към стандартен уеб браузър чрез Ethernet, безжична локална мрежа (WiFi) или отдалечено през Интернет.

iNELS BMS (Система за управление на сгради) е напълно съвместима с BMS платформата Niagara, която осигурява удобен и ефективен потребителски интерфейс за всички.

iNELS Niagara дава възможност за интегриране на десетки централни устройства iNELS и всички други протоколи, които са използвани при създаването на сградите. Чрез нея също можем да обединим нашите RF (безжична)BUS (кабелна) и iNELS  Air IoT да работят заедно и „говорят“ по между си с всички други системи в една сграда. 


BMS (Система за управление на сгради) функция:

 • Контрол на осветлението (също в зависимост от околното осветление, когато има сензор за експозиция)
 • Контрол на засенчване според метеорологичната станция или сензорите за експозиция
 • Контрол на отоплението с избор на скорост FCU или автоматично
 • Непрекъснат контрол на охлаждането 0-100%, а не само включване / изключване
 • Време и ръчно управление на обработката на въздуха
 • Избор на VRF настройки за вътрешни и външни тела (посока, отгоре / хладно)
 • Конзола с аларма - Използва се за регистриране на грешки. Възможност за използване за управление на съоръженията
 • Тенденции - графики на всичко, което искаме да гледаме (температура, влажност, заетост на офиси от ESS)
 • Измерване на енергия, ако е инсталирано
 • SCADA / HMI е уеб интерфейсът, през който ще бъдат представени данни
 • Връзка към съществуващото приложение iNELS
 • Достъпът до уеб може да бъде достъпен и за различни потребители, като администратор и обикновен потребител. Или според достъпа може да бъде предоставен на наемателите.

Потребителски интерфейс:

Потребителският интерфейс предоставя уеб интерфейс, който може да бъде достъпен както локално, така и отдалечено. Уеб интерфейсът може да изглежда като дизайна на изображението по-долу.

 

Интерфейсът също така ви позволява да зададете интервалите от време за включване / изключване, като отопление само от 7:00 до 18:00 ако присъствате в сградата или алармената система, когато сградата е заключена.

Големият плюс е възможността за съхраняване на исторически данни. По този начин получавате преглед на енергийните характеристики на сградата и намалявате разходите за нейната експлоатация, или основата за фактуриране на наематели на сгради.

Предимства от наличието на BMS (Система за управление на сгради):

 1. Предимствата на BMS спрямо самостоятелния контрол:

    Намалени разходи за монтаж
    Гъвкавост и лекота на промяна
    Персонализирани стратегии за контрол
    Мащабируемост
    Взаимодействие на оператора, обратна връзка и контрол

 2. Подобрени условия за комфорт на наемателя:

    Мониторинг на условията на наемателите в реално време
    По-големи стратегии за контрол, базирани на натоварване
    Тенденционни данни за ефективността
    Подобрено намиране на неизправности
    Управление на качеството на въздуха (CO2)
    След часове оперативни заявки, таксуване на наемателя
    Алармени известия за неизправности 
    Автоматизирана смяна на повредено оборудване

 3. Управление на енергията и намалени оперативни разходи:

    Оптимален старт и спиране на инсталацията
    Изграждане на цикли на загряване и охлаждане
    Нощно прочистване
    Автоматичен избор на сезонна последователност на растенията
    Сезонно регулиране на температурата
    Контрол на икономическия цикъл, включително CO2
    Мониторинг по време на работа на оборудването и работен цикъл
    Контрол на заетостта и неуспех в контрола.

 4. Управление на рейтинги на сгради:

    Може да бъде интегрирана със система за управление на енергията (EMS)
    Мониторинг на енергийните характеристики в реално време
    Проактивна настройка, а не ретроспективно наваксване
    Измерване спрямо целите на профила на натоварване
    Разделяне на наематели и базови строителни товари
    Табла за потребление на енергия.

Свържете се с нас за безплатна консултация и оферта

Ако искате да оптимизирате разходите си и да подобрите комфорта си на живеене, ние ще Ви помогнем да направите правилният избор и да постигнете целта си.

Защо да си направите Умен Дом?

"Smart Home" е технология, още известна като автоматизация на домакинството, осигурява на собствениците сигурност, комфорт, удобство и енерго-спестяване, като им позволява да контролират интелигентни устройства, чрез приложение на техния смартфон или друго мрежово устройство. Част от "Интернет на нещата" (IoT), системите "Умен Дом" и устройствата често работят заедно, споделяйки данни за използваната консумация помежду си и автоматизират действията, основаващи се на предпочитанията на собствениците.

Business-Plan-Photo

Сигурност

Осигурява вашето спокойствие дори и да сте извън дома си или на почивка.

Business-Plan-Photo

Бърза инсталация

Няма нужда от ремонти и къртене с безжичната електроинсталация RF.

Business-Plan-Photo

Енергоспестявания

Оптимизация на разходите и възвръщаемост на инвестицията.

Уважаеми клиенти,

Знаем, че това е професионална тема, така че не се колебайте да се свържете с нас! Ще се радваме да обясним не само функционалността на системата, но и предимствата в различните решения за вашето жилище и начина за нейното въвеждане в експлоатация.

Количка Количка

виж количката
// google analytics window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() { dataLayer.push(arguments); } gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-129800804-2');