logocart

BMS – Система за управление на сгради

Често ни питат дали нашето решение за iNELS BMS е подходящо за всякакъв тип сгради и дали е възможно да се внедри iNELS BMS във всяка голяма сграда. Простият отговор е: ДА! Два пъти. Нека да видим какво може да направи iNELS BMS ...

Какво е BMS?

Системата за управление на сгради (building management system - BMS) е концепция, която се използва за управлението на сгради, независимо дали хотели, офиси или домове.

Какво предлага BMS?

BMS позволява управление на отоплението, охлаждането, вентилацията, осветлението и засенчването. Интеграцията на EPS, ESS, охлаждащи агрегати, честотни преобразуватели и термопомпи. С тези възможности BMS предлага възможност за управление на няколко елемента едновременно, за да има цялостен подход за оптимизиране и намаляване на разходите за сгради, което прави управлението на сградата много лесно.

BMS технология:

Отделните технологии исторически са били независими една от друга и може да се твърди, че в отделни технологични области са се появили различни комуникационни стандарти, така наречените комуникационни протоколи. Например, DALI е най-разпространеният протокол за осветление, BACnet протокол за отопление и охлаждане, M-bus се използва за събиране и управление на данни. Има десетки такива протоколи, но в тази област можем да кажем широко, че без протокол не може. През последните години към това бяха добавени стандарти за безжично предаване на данни като NarrowBand, LoRa, Sigfox. Всъщност можем да говорим за интелигентна сграда само ако е осигурена комуникация между системите и техните протоколи.

Потребителски интерфейс:

Потребителският интерфейс предоставя уеб интерфейс, който може да бъде достъпен както локално, така и отдалечено. Уеб интерфейсът може да изглежда като дизайна на изображението по-долу.

Интерфейсът също така ви позволява да зададете интервалите от време за включване / изключване, като отопление само от 7:00 до 18:00 ако присъствате в сградата или алармената система, когато сградата е заключена.

Големият плюс е възможността за съхраняване на исторически данни. По този начин получавате преглед на енергийните характеристики на сградата и намалявате разходите за нейната експлоатация, или основата за фактуриране на наематели на сгради.

BMS Функция:

 • Контрол на осветлението (също в зависимост от околното осветление, когато има сензор за експозиция)
 • Контрол на засенчване според метеорологичната станция или сензорите за експозиция
 • Контрол на отоплението с избор на скорост FCU или автоматично
 • Непрекъснат контрол на охлаждането 0-100%, а не само включване / изключване
 • Време и ръчно управление на обработката на въздуха
 • Избор на VRF настройки за вътрешни и външни тела (посока, отгоре / хладно)
 • Конзола с аларма - Използва се за регистриране на грешки. Възможност за използване за управление на съоръженията
 • Тенденции - графики на всичко, което искаме да гледаме (температура, влажност, заетост на офиси от ESS)
 • Измерване на енергия, ако е инсталирано
 • SCADA / HMI е уеб интерфейсът, през който ще бъдат представени данни
 • Връзка към съществуващото приложение iNELS
 • Достъпът до уеб може да бъде достъпен и за различни потребители, като администратор и обикновен потребител. Или според достъпа може да бъде предоставен на наемателите.

За повече информация относно този продукт, моля свържете се с нас.

BMS – Система за управление на сгради
Дата на публикуване: 23.07.2019

Количка Количка

виж количката
// google analytics window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() { dataLayer.push(arguments); } gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-129800804-2');